OVER IJSSALON ANGELATI

Onze ijssalon is gevestigd in een monumentaal pand in de oude kern van Eijsden. Toen we het in 2008 kochten, stond het al acht jaar leeg. Voorheen was er een schoenmaker gevestigd. Enkele van zijn gereedschappen hingen er zelfs nog, waaronder een paar leesten, schoenlepels en een oude naaimachine.

Mijn vader Gerrie heeft de verbouwing voor zijn rekening genomen. Met mijn moeder Carla heb ik de zaak gestoffeerd en gemeubileerd. De inrichting is een allegaartje van meubelen en curiosa die ik op antiek- en rommelmarkten heb verzameld. Een hobby van me. De muurschilderingen zijn van de hand van een bevriende kunstenaar. De gereedschappen van de schoenmaker hebben we nadien teruggehangen. Dit alles draagt bij aan de authentieke sfeer die de zaak ademt. Van absolute meerwaarde is ook ons terras ‘with a view’, met bijna 50 zitplaatsen.

Toen de verbouwing was afgerond, hebben we de ijssalon ‘IJssalon Angelati’ gedoopt. Angelati is een samenvoeging van ‘Angelle’ en ‘gelati’, het meervoud van gelato: een oorspronkelijk Italiaans ijsdessert. Ik ben Angelle, de eigenaresse en verantwoordelijk voor de ijsbereiding. Met mijn vader, moeder en in totaal zo’n 20 man personeel run ik sinds 2009 IJssalon Angelati. Ook oma draagt haar steentje bij. Zij bakt de appeltaart, die we dan ook met recht als ‘Oma’s warme appeltaart’ op de menukaart aanprijzen.